BULL TERRIER U GLAVNOJ ULOZI

NEVJEROVATNO PUTOVANJE (1963)

Disneyev klasik o odanosti, prijateljstvu i vjernosti u kojem tri ljubimca prolaze kroz fascinantnu pustolovinu u potrazi za svojim vlasnicima. Bajka o tri ljubimca, mački Tao i dva psa Bodger i Luath, koje vlasnici, da bi otišli na obiteljski odmor, ostavljaju prijateljici Emile Genest. Međutim i ona ih neoprezno ostavlja i odlazi u lov na nekoliko dana, ne obavjestivši životinje o tome. Oni su naravno uznemireni, napušteni, ali i odlučni u tome da pronađu svoje prave vlasnike, pa tako kreću u nevjerovatnu pustolovinu, na put dug 250 milja kako bi pronašli svoju obitelj.

Disneyev dječji klasik iz davne 1963. koji oduševljava svojom jednostavnom, napola fantastičnom pričom, jedan je od prvih filmova u kojemu su glavni likovi životinje, Disnyeva, poslije će se pokazati, sigurna formula za uspjeh. Napravljen po istoimenoj noveli Sheilae Burnford, te je zbog velikog uspjeha među djecom, ali i odraslima,

1993. izbačen remake u režiji Hala Ericksona: “Homeward Bound: The Incredible Journey”, koji, kao i većina rimejkova, nije bio ni do koljena originalu.

PASJI ŽIVOT ( 1955. )

MGM-ov film iz 1955. koji radnju smješta u rane 1900.-te a priča o bull terrieru koji živi na ulicama Bowerya te njegovom usponu od teških borbi sa psima do izložbenog psa među aristokracijom. Cijelo vrijeme imao je dva cija: da pronađe svoju majku te da se obračuna sa ocem koji ju je napustio.

SLJEDEĆI PETAK ( 2000. )

Komedija iz 2000. u kojoj se uz Ice Cube-a pojavljuje i bijeli bull terrier Chico 🙂

Oliver Twist – mini serija ( 2007.)

Siroče postaje dio bande londonskih lopova na čelu s poznatim Faginom. Snimljeno prema romanu Charlesa Dickensa. Klasičnapriča sa zanimljivim detaljem za sve ljubitelje bull terriera – u sporednoj ulozi pogađate…BULL! Po našem mišljenju zaslužuje oscara za glavnu ulogu 🙂