PRAVILA PRIVATNOSTI

Pravila zaštite osobnih podataka na web stranici Bull terrier Klub Hrvatska

Želimo naglasiti da posjetom našoj web stranici svi Vaši osobni podaci ostaju povjerljivi, osim ako ih svojom voljom ne želite otkriti.

Prikupljamo samo one osobne podatke koje nam dobrovoljno dostavite i samo za svrhe navedene u ovim pravilima zaštite osobnih podataka.

Prilikom prikupljanja osobnih podataka obvezujemo se poštovati odredbe pozitivnih propisa vezanih na zaštitu osobnih podataka.

Molimo Vas pročitajte sve informacije u nastavku i ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s našim pravilima zaštite osobnih podataka ili želite s nama podijeliti svoja iskustva na ovoj web stranici, javite nam na e- mail bullterrierklub@gmail.com

Ako ste maloljetni, ne šaljite nam svoje osobne podatke!

Osobni podaci koje obrađujemo

Osobne podatke prikupljamo sukladno važećim propisima i to kako bismo Vas učlanili u Bull terrier Klub UČLANI SE.

Vaše osobne podatke obrađujemo samo na temelju vaše privole prilikom popunjavanja Pristupnice ili slanja upita putem kontakt obrasca.

Navedeni podaci upotrebljavat će se u svrhu obrade knjigovodstvene dokumentacije prema propisima iz Zakona o računovodstvu i Zakona o udrugama.

Također, podaci će se upotrebljavati za vođenje popisa članstva, evidenciju uplata članarina te za službene obavijesti Udruge, kao i za kontaktiranje uprave Udruge s članovima (prema potrebi). Vaši osobni podaci zabilježeni su u pisanoj formi i u elektroničkom obliku.

Vaši osobni podaci čuvaju se u elektronskom obliku kod ovlaštenih osoba Udruge. Prikupljenim podacima pristup imaju ovlaštene osobe Udruge (predsjednik, dopredsjednik i tajnik) te računovodstvena služba koja obavlja poslove vođenja poslovnih knjiga (računovođa). Svim ostalim osobama uvid u Vaše osobne podatke nije omogućen.

Rok za čuvanje poslovne dokumentacije s Vašim osobnim podacima jest deset godina. Po isteku toga roka Vaši osobni podaci bit će uništeni.

Putem ove web stranice možemo Vam ponuditi mogućnost komuniciranja putem  poveznica sa sadržajem društvenih mreža (npr. Facebook). Ako odlučite upotrebljavati svoj profil s društvenih mreža, imajte na umu da društvena mreža, ovisno o postavkama Vašeg profila na društvenoj mreži, može s nama podijeliti neke informacije o Vašem profilu.

Komuniciranje podataka prema trećima

Ne prodajemo, ne prenosimo, ne otkrivamo podatke koje prikupljamo na našim web stranicama nikome izvan Bull terrier Kluba.

Prikupljeni podaci mogu biti dostavljeni sljedećim organizacijama: Porezna uprava, Carinski nadzor, Ministarstvo unutarnjih poslova i druge ovlaštene institucije koje kontroliraju poslovanje Udruge.

Vaši osobni podaci bit će im dostavljeni samo na službeni zahtjev, za što nije potrebna Vaša suglasnost.

Poruke e-pošte

Kada nam pošaljete  elektronsku poštu (putem e-mail poruke s pitanjem, komentarom, prigovorom, savjetom ili sl., ili putem obrasca za kontakt na web stranici) s osobnim podacima po kojima Vas je moguće identificirati, upotrijebit ćemo te podatke u svrhu ispunjenja Vašeg zahtjeva. Svi naši djelatnici odgovorni su za poštivanje Pravila zaštite osobnih podataka.

Pravila o kolačićima

Naša web stranica koristi tzv. kolačiće (eng. „cookies“).

Kolačići su male tekstualne datoteke koje generira poslužitelj web stranica i koje se putem web preglednika pohranjuju na uređaju korisnika, a kako bi se korisniku mogla pružiti što kvalitetnija usluga i sadržaji. Pohranjuju određene informacije (npr. željene postavke jezika ili web stranice, status registracije na korisnički račun i sl.) koje Vaš preglednik može reproducirati kada se vratite na web stranicu (ovisno o trajanju kolačića).

Upotrebljavamo sljedeće kategorije kolačića:

Opcionalni kolačići

Informacije od ovih kolačića pomažu nam da shvatimo kako naši korisnici upotrebljavaju web stranicu, sa svrhom unaprijeđenja kvalitete sadržaja prema korisnicima i doživljaja pregledavanja. Opcionalni kolačići uključuju kolačiće Google Analytics (čiji kolačići prate posjećenost i analiziraju uspješnost web stranice, a koje su Bull terrier Klubu dostupne kao statistički podaci, bez osobnih podataka individualnih korisnika), te kolačiće društvenih mreža (npr. Facebook) koji omogućuju korisniku da određeni sadržaj podijeli putem vlastitog računa na društvenim mrežama.

Kada prvi put pristupite web stranici, pojavit će se natpis koji upozorava na postojanje kolačića i zatražiti Vašu suglasnost za njihovo prihvaćanje. Nastavkom pregledavanja web stranice, prihvaćate korištenje kolačića.

Korisnik  web stranice putem postavki svojeg web preglednika uvijek može samostalno regulirati (ograničiti ili onemogućiti) primanje kolačića. Napominjemo da onemogućavanje kolačića može utjecati na funkcionalnost i Vašu interakciju s web stranicom, te isključujemo svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja web stranice u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika.

Dodatne informacije o konfiguriranju postavki preglednika za kolačiće možete pronaći na sljedećim linkovima:

  • Saznajte više o načinu privatnog pregledavanja i postavkama kolačića u Firefoxu ovdje
  • Za čitanje o načinu anonimnog načina i postavkama kolačića u pregledniku Google Chrome saznajte ovdje
  • Pročitajte način rada “InPrivate” i postavke kolačića u pregledniku Internet Explorer ovdje
  • Za više informacija o modusu “Privatna navigacija” i postavkama kolačića u pregledniku Safari pročitajte ovdje
  • Korištenjem ovih web stranica smatrat će se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s uvjetima korištenja, uključujući odredbe o obradi i zaštiti osobnih podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.

Prava ispitanika

Davanje privole za obradu osobnih podataka nije obvezno, ali odbijanje davanja privole na obradu podataka kako je iznad navedeno, može korisniku onemogućiti korištenje svih ili nekih sadržaja koje nudi web stranica, ili onemogućiti dobivanje informacija

Slanjem osobnih podataka Bull terrier Klubu ispitanik se ne odriče prava zajamčenih pozitivnim propisima Republike Hrvatske kojima se štite osobni podaci, a osobito prava zatražiti ispravak ili brisanje vlastitih osobnih podataka iz zbirke ako su isti nepotpuni, netočni ili neažurni ili njihova obrada nije u skladu s odredbama pozitivnih propisa Republike Hrvatske.

U mjeri u kojoj se obrada Vaših osobnih podataka temelji isključivo na Vašoj privoli, imate niz prava, uključujući:

a) Pravo na pristup: članovi čiji se podaci obrađuju imaju pravo o tome dobiti potvrdu kao i pristup osobnim podacima koji se  na njih odnose i informacijama o svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka, primateljima podataka, razdoblju za koje će podaci biti pohranjeni te drugim pravima.

b) Pravo na ispravak podataka: članovi imaju pravo zatražiti izmjenu netočnih osobnih podataka ili nadopunu nepotpunih podataka.

c) Pravo na brisanje: u određenim okolnostima, korisnici imaju pravo na brisanje osobnih podatka koji se na njih odnose.

d) Pravo na povlačenje privole: Korisnici u svakom trenutku imaju pravo povući ranije danu privolu za obradu osobnih podataka. To može rezultirati prekidom članstva u klubu.

e) Pravo podnošenja prigovora nadzornom tijelu: ukoliko smatrate da su Vaša prava povrijeđena, imate pravo podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Kontakt

Za sva pitanja vezana uz zaštitu Vaših osobnih podataka, kao i radi ostvarenja ranije navedenih prava i zahtjeva, možete nam se obratiti slanjem email poruke na: 

bullterrierklub@gmail.com 

ili poštom na adresu našeg sjedišta: 

Davorina Bazjanca 7, 10000 Zagreb